De komende maanden komt u hem vast een keer tegen: de Waarmtebus van ‘Oldambt Verwarmt’. De bus gaat in totaal naar 15 kernen in de gemeente om inwoners te helpen energie te besparen. Op 22 november geven wethouders Jurrie Nieboer en Gert Engelkens officieel het startsein voor de bustour.

Opening op 22 november
De Waarmtebus begint haar gemeentetour in Scheemda, waar ook het officiële startschot door de wethouder wordt gegeven. Inwoners die aanwezig zijn, kunnen direct in de bus advies en informatie krijgen over energie besparen. De komende weken doet de bus nog 14 andere kernen in de gemeente aan.

Iedereen kan energie besparen
In de Waarmtebus rijden Bespaarcoaches mee die heel veel weten over energie besparen. Klimaatburgemeester Abel Vos is een van hen: “Voor bijna iedereen is er wel wat te doen om energie te besparen en zijn er mogelijkheden om die maatregelen van te betalen. De komende periode komt de bus ook bij u in de buurt. Ik roep iedereen op in de Waarmtebus te ontdekken wat uw mogelijkheden zijn.”

Oldambt Verwarmt
De gemeentetour van de Waarmtebus valt onder het project ‘Oldambt Verwarmt’. Gert Engelkens, wethouder Bouwen en Wonen: “Energie is tegenwoordig hartstikke duur en veel mensen willen wel besparen. Maar je weg vinden in al die mogelijkheden en erachter komen wat nou wel en niet handig en verstandig is, is nog niet eenvoudig. Daarom zijn we dit project in november gestart voor al onze inwoners. Of u nu een koophuis heeft of huurt. Of u nu veel of weinig kunt besteden aan energiebesparende maatregelen. De Bespaarcoaches maken het zo eenvoudig, dat iedereen energie kan besparen.”

Informatie ophalen
Het project wil niet alleen inwoners op weg helpen. De busbemanning wil ook graag weten welke wensen inwoners nog meer hebben. Jurrie Nieboer, wethouder Duurzaamheid, Energie en Milieu: “Op basis van wat inwoners ons vertellen, wil de gemeente extra vergoedingen en mogelijkheden gaan aanbieden om energie te besparen. Mogelijkheden die goed passen bij wat mensen nodig hebben.”

Vervolg gemeentetour
Begin volgend jaar gaat het team van Oldambt Verwarmt met deze nieuwe mogelijkheden nog een keer langs de 15 kernen om inwoners hierover te informeren. In iedere kern zijn ze dan een langere periode aanwezig om mensen te helpen. Tijdens deze twee weken zijn er ook allerlei activiteiten rondom het thema energie besparen.