Op donderdag 12 oktober organiseert Bibliotheek Winschoten een themabijeenkomst Dementie. Naast kennis over wat dementie eigenlijk is en hoe het brein werkt, ontvangen bezoekers praktische informatie over hulp in gemeente Oldambt voor mensen met dementie of hun naasten. Sprekers van o.a. Stichting Alzheimer Nederland, Het Alzheimer Café en Elke met haar contacthond Olli hopen handreikingen te bieden om het leven van mensen die met deze ziekte te maken hebben te verlichten.

Bibliotheek Winschoten opent 12 oktober van 14.00 tot 16.00 uur haar deuren voor iedereen die meer wil weten over dementie en welke hulp lokale organisaties bieden aan mensen die met deze ziekte te maken hebben. Fokko van der Laan van Stichting Alzheimer Nederland, afdeling Groningen, trapt de bijeenkomst af met een interessante lezing over dementie. Daarna zal Ina Hartjes, coördinator Netwerk Dementie vanuit Sociaal Werk Oldambt, bezoekers vertellen wat een casemanager kan betekenen, hoe je dit regelt en wie je kunt bellen wanneer je je zorgen maakt. Vervolgens legt Femke Wight van Welzijn Westerwolde uit wat het Alzheimer Café is en wat het café te bieden heeft. We sluiten de middag af met een hoofdrol voor contacthond Olli en begeleider Elke. Aan de hand van verschillende voorbeelden uit de praktijk legt Elke uit welk verschil hond Olli maakt in het leven van mensen met ernstige dementie. Naderhand is er ruimte voor vragen aan de sprekers en de informatietafel is gevuld met handige flyers en brochures.

De gratis bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk, lid of geen lid van de bibliotheek. De lezing vindt plaats in de Kleine Zaal van De Klinker, op de 1e verdieping. Meer info vind je via deze link.

Graag tot dan!